zychowicz poleca
MIĘSA WIEPRZOWE -Żeberka w miodzie
29-03-2012

czas przygotowania: około 1 godzina

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych (mogąbyć żeberka ekstra)
  • 4 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • dwie łyżki miodu
  • dwie łyżki musztardy Dijon lub zwykłej
  • sól, pieprz, Vegeta do smaku
  • 2 ząbki czosnku pokrojone w plastry


Sposób przyrządzenia:

Przygotować marynatę z wyżej wymienionych składników, następnie natrzeć pokrojone żeberka (pozostawić w marynacie około 2 godzin, najlepiej jednak mięso przygotować dzień wcześniej). Można piec w piekarniku w temp. 200°C lub na grillu. Porzed pieczeniem można wyjąć czosnek, ponieważ może się on przypalić.

Smacznego!

Powrót - Zychowicz, Daleszyce!
Zapraszamy do sklepów - Zychowicz, Daleszyce!