zychowicz poleca
MIĘSA JAGNIĘCE - Pieczony comber jagnięcy
31-01-2013

czas przygotowania: 1,5 godziny

Składniki:

  • Comber jagnięcy 1kg
  • Czosnek 3-4 ząbki
  • Rozmaryn, najlepiej świeży
  • Sól, pieprz
  • Sok z ½ cytryny

Ilość porcji: 4-5 porcji

Sposób przyrządzenia:

Przygotować marynatę: sok z cytryny, sól, pieprz, rozmaryn, rozdrobniony czosnek. Mięso nasmarować i odstawić przynajmniej na godzinę do lodówki (można mięso przygotować dzień wcześniej). Po wyjęciu z lodówki na rozgrzanej patelni, bez tłuszczu obsmażyć mięso z każdej strony. Obsmażone mięso włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w nagrzanym piekarniku w temp 180-200 °C przez 1-1,5 godziny. Można podlać wodą.
Podawać z duszonymi ziemniakami lub warzywami.

Smacznego!

Powrót - Zychowicz, Daleszyce!
Zapraszamy do sklepów - Zychowicz, Daleszyce!