Przepisy kulinarne
MIĘSA JAGNIĘCE - Pieczony comber jagnięcy
31-01-2013
czas przygotowania: 1,5 godziny
Składniki:
- Comber jagnięcy 1kg
- Czosnek 3-4 ząbki
- Rozmaryn, najlepiej świeży
- Sól, pieprz
- Sok z ½ cytryny
Ilość porcji: 4-5 porcji
Sposób przyrządzenia:
Przygotować marynatę: sok z cytryny, sól, pieprz, rozmaryn, rozdrobniony czosnek. Mięso nasmarować i odstawić przynajmniej na godzinę do lodówki (można mięso przygotować dzień wcześniej). Po wyjęciu z lodówki na rozgrzanej patelni, bez tłuszczu obsmażyć mięso z każdej strony. Obsmażone mięso włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w nagrzanym piekarniku w temp 180-200 °C przez 1-1,5 godziny. Można podlać wodą.
Podawać z duszonymi ziemniakami lub warzywami.
Smacznego!
