Zychowicz poleca!

Przygotować marynatę: sok z cytryny, sól, pieprz, rozmaryn, rozdrobniony czosnek. Mięso nasmarować i odstawić przynajmniej na godzinę do lodówki (można mięso przygotować dzień wcześniej).

Mięso umyć i pokroić w kostkę. Do rozgrzanego rondla wrzucić mięso, pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek.

Żeberka jagnięce pokroić w paski obsmażyć na rozgrzanej patelni. Wrzucić do garnka z wodą (około 2-3 litry), dodać przyprawy: ziele, pieprz, liść laurowy. Gotujemy około 30minut.

Marynata: pół szklanki słodki pikantnego sosu chili, 1/3 szklanki oleju, 4 starte ząbki czosnku, pół łyżeczki soli, 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej (np. Vegeta). Wszystkie...

Przygotować marynatę z wyżej wymienionych składników, następnie natrzeć pokrojone żeberka (pozostawić w marynacie około 2 godzin, najlepiej...